İnternetin kullanım amaçları farklı farklı olabiliyor. Bu amaçlardan birisi de çeşitli bilgi kaynaklarına kolay erişim olarak nitelenebilir. Bu kapsamda internet sitelerinde çeşitli e kitapları ücretsiz olarak okuyabiliyorsunuz. Bu kitaplar sayesinde internet ortamında bilgiye erişimi en üste seviyeye ulaştırabiliyorsunuz. Günümüzde internet üzerinden kitap okumaya imkân tanıyan çeşitli siteler bulunuyor.
İnternetten kitap okuma siteleri yasal olarak kitap okuma imkânı sunuyor. Siz de telif hakları konusunda yasal sorunları aşabilmek ve kitap okuyabilmek için bu siteleri tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayar dışında cep telefonları üzerinden de ücretsiz bir şekilde elektronik kitapları okuyabiliyorsunuz.
Yasal Bir Şekilde İnternet Üzerinden Kitap Okuyabileceğiniz İnternet Siteleri
Yasal olarak kitap okuyabileceğiniz çeşitli online ortamlar bulunuyor. Bunlardan birincisi internetin aynı zamanda arşivini tutan İnternet Archive internet sitesi. Bu site aynı zamanda internetin geçmişini görüntülemeye yarıyor. Günümüzde gördüğünüz internet sitelerinin önceki günlerdeki yayınlarına buradan ulaşabilmeniz mümkün.
En popüler kitap okuma ortamlarının başında Rakuten kobo geliyor. Bu site içerisinde yer alan çeşitli ücretli ve ücretsiz kitaplar ile okuma deneyimini en üst seviyeye taşıyor. Aynı zamanda bu site kendine has bir kitap arşivine de sahip. Eğer Türkçe yayınların ağırlıkta olduğu bir site arıyor iseniz, Kitapindir.in adresi tam site göre. Bu site üzerinden çeşitli yayınlara ücretsiz olarak erişebilmem mümkün.
Online Kitap Okuma Siteleri
İnternet üzerinden online kitap okuma platformları da internet kullanıcılarının dikkatini çekiyor. Özellikle son yıllarda popüler olan Project Gutenberg 50 yıllık geçmişi ile diğer e kitap sitelerine öncülük ediyor. Bilinen ilk elektronik kitap ortamı olan bu site, telif hakları dolan kitapları yayınlayarak internet kullanıcılarının ücretsiz olarak bu eserlere ulaşmasına imkân tanıyor.
International Children’s Digital Library adlı proje ise genellikle çocuk kitaplarının barındırıldığı bir site olarak öne çıkıyor. Yazarlarından izin alınan ve 50 farklı dilde yayınlanan bu kitaplar 3 ile 13 arasındaki çocukların okuyabileceği kitaplardan oluşuyor. Bu sitenin temel amacı çocuklara kitap sevgisini aşılamak oluyor.
Online Kitap okuma sitelerini maddeler halinde sıralamak mümkün:
- Google Play mobil kitaplığı
- Apple e kitap servisi.
- E-devlet kitap arşivi
- Rakuten Kobo projesi
- Gutenberg ilk kitap sitesi
- Internet
- in.
- Çocuklar için International Children’s Digital Library
Google Play Kitap
Telefonlardan kitap okumak için tercih edilen ortamlardan birisi de Google Play kitaplar olarak ön plana çıkıyor. Genellikle bu kitaplığa erişmek için önce Google Play kitaplık uygulamasının kurmak gerekiyor.
Bilgisayar ortamından Google Play kitaplara erişmek için aşağıda yer alan adrese tıklamak gerekiyor.
Buradaki adres üzerinden kitaplara erişmek mümkün. Eğer kitaplara telefon üzerinden erişmek istiyor iseniz, bu durumda Google Play üzerinden ilgili kitaplığı kurmak ve bu kitaplık üzerinden kitap aratmak yeterli oluyor.
Apple Books (Kitap)
Android cihazların yanı sıra IOS sistemleri için de elektronik kitaplara erişebilmek mümkün. Bu konuda İphone cihazlar kendi yerleşik uygulamasını sunuyor. Bu uygulama ile kısa sürede ücretli ya da ücretsiz kitaplara erişebilmek mümkün.
Apple Books sizlere eşsiz bir kitap okuma deneyimi sunuyor. Aynı zamanda bu kitaplık bilgisayarlarda ve cep telefonlarında erişilebilir halde bulunuyor.
E-devlet E-Kitap
E devlet üzerinden de ücretsiz kitaplara erişebilirsiniz. Öncelikle kitaplara erişmek için e devleti site üzerinden ya da uygulama üzerinden açmanız gerekiyor.
E devlete girdikten sonra yapmanız gereken Kültür ve Turizm bakanlığının kitap arşivine erişmek olmalıdır. Kültür ve Turizm bakanlığının uygulamalarına erişmek için öncelikle bir üyelik almanıza gerekiyor. Ücretsiz üyelik aşamasından sonra ise çeşitli kitaplara erişebiliyorsunuz.